بچه جنوب شهر هستم و بین مردم فقیر زندگی می کنم
بیژن نوباوه خبرنگار دیروز واحد مرکزی خبر در نیویورک و نماینده امروز مجلس شورای اسلامی این بار در مرحله دوم انتخابات مجلس نهم رای اول پایتخت نشینان را به خود اختصاص داد و به مجلس نهم نیز ورود کرد.
او در دوران نمایندگی خود در کمیسیون فرهنگی مجلس عضویت داشت و ورود زیادی به جناح بندی های سیاسی مجلس نداشت؛ اگرچه او مطلقا اصولگرا به حساب می آید و در انتخابات مرحله دوم نیز در هر دو فهرست جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان حضور داشت.
نوباوه درباره علت اقبال مردم تهران به خود را زندگی در جنوب شهر و بین مردم فقیر و آگاهی از مشکلات آنها دانست و گفت که به خود اجازه نمی دهد برای این مردم سیاسی کاری کند.
نماینده مردم تهران در مجلس با ابراز امیدورای نسبت به عدم تسری رقابت های انتخاباتی به درون مجلس نهم گفت که تلاش جمعی جبهه متحداصولگرایان و جبهه پایداری این است که فراکسیون اصولگرایان با اهداف کلی شکل بگیرد.
مشروح گفت و گوی تبیان با بیژن نوباوه را در زیر می خوانید:
-ارزیابی شما از ترکیب سیاسی مجلس نهم چیست و فکر می کنید آیا با توجه به اینکه رقابت در انتخابات عمدتا در جریان اصولگرا بوده این رقابت به مجلس نهم هم منتقل می شود؟
من امیدوارم این اتفاق نیفتد، ضمن اینکه تلاش جمعی جبهه متحداصولگرایان و جبهه پایداری این است که فراکسیون اصولگرایان با اهداف کلی شکل بگیرد؛ این عزم هر دو گروه است و من این را به صورت قطعی می گویم. ما مجلس اصولگرایی خواهیم داشت و به نظر می آید آنطور که آمارها نشان می دهد حتی تعداد اقلیت مجلس هم کمتر از مجلس قبلی است. در کل با توجه به کاهش میانگین سنی و افزایش تخصص ها فکر می کنم مجلس موفق تری نسبت به دوره قبل خواهیم داشت.
در این رابطه دو نفر یعنی آقایان حداد عادل و لاریجانی مطرح هستند. جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان بیشتر روی آقای حداد نظر دارند و آقای لاریجانی هم در حال رایزنی است. من فکر می کنم بعد از تشکیل فراکسیون اصولگرایان است که وضع قدری شفاف تر می شود
-بنابراین معتقدید شاهد پررنگ شدن خط و مرز اصولگرایان در دوره نهم مجلس خواهیم بود؟
قطعا این خط و مرزها پررنگ تر می شود اما کارآمدی افزایش می یابد. به هر حال اصولگرایی در اصول تفاوتی با قبل ندارد اما بحث بر سر کارایی است و من فکر می کنم کارایی افزایش پیدا کند.
-با توجه به اینکه شما از منتخبان مجلس نهم هستید فکر می کنید مجلس نهم چه اولویت هایی را باید دنبال کند؟
اولویت ها در کلان و جزء با یکدیگر متفاوت است. الان به ظاهر مشکلات اقتصادی ما خیلی زیاد است. بر همین اساس کاهش مشکلات اقتصادی مردم خیلی مهم است و اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری تولید ملی افزایش یابد اما من خودم مساله فرهنگی را همچنان مهمتر می دانم و فکر می کنم جبهه جنگ نرم علیه انقلاب خیلی گسترده است و ما حتما باید در این زمینه کارهای اجرایی خوبی کنیم. تشکیل شورای عالی مجازی که از سوی رهبری اعلام شد بحث بسیار مهمی است ولی در کوتاه مدت و میان مدت مساله اقتصادی، اشتغال، بیکاری خیلی به مردم فشار می آورد و ما باید بتوانیم خیلی سریع آن را حل کنیم.
-ارزیابی شما از ریاست مجلس نهم و گزینه های مطرح در این رابطه چیست و گرایش منتخبان دوره نهم را بیشتر به سمت کدام گزینه می دانید؟
در این رابطه دو نفر یعنی آقایان حداد عادل و لاریجانی مطرح هستند. جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان بیشتر روی آقای حداد نظر دارند و آقای لاریجانی هم در حال رایزنی است. من فکر می کنم بعد از تشکیل فراکسیون اصولگرایان است که وضع قدری شفاف تر می شود.
-شما در انتخابات مرحله دوم رای اول را در تهران داشتید، خودتان فکر می کنید چرا اینقدر از سوی مردم مورد اقبال قرار گرفتید؟
من واقعا لیاقتش را نداشتم، بلکه این مردم هستند که بزرگوارند. بزرگترین کاری که همیشه انجام می دهم و هیچ وقت روی آن ادعایی نمی کنم این است که تمام تلاشم را به کار می گیرم. شاید این موضوع در صحن علنی مجلس خیلی نمود نداشته باشد اما من بیشترین تلاش را در کمیسیون فرهنگی برای به ثمر نشستن طرح اداره صدا و سیما و طرح جامع رسانه ها داشته ام.
من فکر می کنم مردم ما خیلی باهوش هستند و سیاسی کاری برای مردمی که 33 سال انقلاب کردند، از همه زندگی شان مایه گذاشتند، بچه هایشان را در این راه داده اند و خودشان در فشار اقتصادی و تهدید ها بوده اند، معنایی ندارد. من خودم بچه جنوب شهر هستم، بین مردم فقیر زندگی می کنم، مشکلات آنها را دیده ام و به خودم اجازه نمی دهم برای این مردم سیاسی کاری کنم و اصلا این کار را بلد نیستم
بالاخره مردم این تلاش ها را می بینند. من فکر می کنم مردم ما خیلی باهوش هستند و سیاسی کاری برای مردمی که 33 سال انقلاب کردند، از همه زندگی شان مایه گذاشتند، بچه هایشان را در این راه داده اند و خودشان در فشار اقتصادی و تهدید ها بوده اند، معنایی ندارد. من خودم بچه جنوب شهر هستم، بین مردم فقیر زندگی می کنم، مشکلات آنها را دیده ام و به خودم اجازه نمی دهم برای این مردم سیاسی کاری کنم و اصلا این کار را بلد نیستم. هرجا باشم هم برایم فرقی نمی کند. این سیره و روش من است ضمن اینکه لطف مردم شامل حال من شده است.
مصاحبه از سارا کیان
بخش سیاست تبیان