بحران اقتصادی اروپا زمینههایی را فراهم آورده که قدرت یورو روز به روز تحدید شود و اتحادیه اروپا نتواند به عنوان یکی از قدرتهای جهانی تاثیرگذاری لازم را داشته باشد. از سوی دیگر قدرت آمریکا نیز به دلیل سیاستهای نادرست سران این کشور رو به تحلیل می رود و مانند دهه 50 میلادی این کشور توان حضور مقتدرانه در سطح جهان را ندارد. ظهور قدرتهای منطقهای و جهانی جدید عرصه را برای امریکا تنگتر کرده و امکان مانور از این کشور را گرفته است.
رهبر انقلاب در تبیین این اوضاع جهان به ضعف محسوس اقتصادی-مالی و سیاسی آمریکا اشاره و خاطرنشان کردهاند که آمریکا در خاورمیانه، فلسطین و مساله عراق شکست خورده و دولت مردمی و ملت عراق نگذاشتند آمریکاییها برغم خواست و تلاش فراوانشان، در عراق بمانند. البته امریکاییها هنوز در عراق دخالتهای نفتی و امنیتی دارند که ملت و دولت عراق در آینده حتما برای آن هم فکری خواهند کرد.
نکتهای که در این میان باید مورد توجه قرار گیرد دخالتهای آمریکا در امور کشورهای مختلف است که مباحث هستهیی ایران و امروز مسایل سوریه از آن دست میباشد.
مساله دیگر مورد توجه سقوط نظام سرمایهداری و مقابلههای مردم این کشورها تحت عنوان جنبش فتح والاستریت است که در چند ماه گذشته ادامه داشته و بارقههای امیدی در دل ملتهای جهان ایجاد کرده است. در این زمینه نیز رهبر انقلاب اسلامی خودداری اوباما در سخنرانی اخیر در کنگره این کشور از اشاره به تظاهرات 4 ماهه مردم در شهرهای مختلف را یکی دیگر از نشانه های ضعف دولت آمریکا برشمرده و افزودهاند که رئیسجمهور آمریکا برای پنهان کردن این ضعفها حتی اشاره به 4 ماه تظاهرات مخالفتآمیز ملت امریکا و سرکوب شدید پلیس نکرد. همچنین ایشان دولتهای اروپایی را نیز از لحاظ اقتصادی - مالی و سیاسی دچار ضعف روزافزون دانستند و با اشاره به وابستگی و تبعیت دولتهایی نظیر فرانسه از امریکا تأکید کردند: اگر روزی ملتهای اروپایی دریابند که علت اصلی مشکلات آنها، تبعیت دولتهایشان از امریکا و شبکه جهانی صهیونیزم است نهضت اجتماعی عظیمی براه خواهد افتاد که در پرتو آن دنیای جدیدی بوجود خواهد آمد.
این مساله دقیقا همان امری است که مورد توجه روشنفکران و نخبگان اروپایی است تا بتوانند زمینههای تبیعت از آمریکا را از بین ببرند.
گفتمان دیگری که امروزغرب برای پوشاندن نقاط ضعف خود پیگیری میکند مقابله با ایران به روش های مختلف و از جمله تحریمهای به بهانه فعالیت های هسته یی است. رهبر انقلاب در تشریح ابعاد مختلف موقعیت ضعیف غربیها در سطح بینالمللی تحریم جمهوری اسلامی و ملت ایران را از نشانههای این ضعف چشمگیر خوانده و افزودهاند که آنها میخواهند ملت ایران را بخاطر وفاداری به اسلام مجازات کنند اما واقعیت این است که تحریم از 2 جنبه به نفع نظام اسلامی و ملت تمام خواهد شد.
نکته دیگر قابل توجه در این میان شکوفایی در داخل در سایه تحریمهاست که حضرت آیتالله خامنهای در این زمینه خاطرنشان کردهاند که اگر آنها ما را تحریم نظامی نمیکردند و نیروگاه بوشهر را میساختند و درهای علم را بر روی ما نمیبستند، امروز این پیشرفتهای عجیب نظامی و علمی را نداشتیم، در غنیسازی دارای این موقعیت ممتاز نبودیم و در پزشکی و هوافضا به این حد از موقعیت نمیرسیدیم، بنابراین تحریم از زاویه تکیه نظام و ملت به استعداد و ظرفیتهای بیپایان جوانان ایران به نفع ما بود و باعث شد این چشمههای جوشان هر روز شکوفاتر شوند.
رهبر انقلاب اسلامی در تشریح و اثبات ضرر تحریمها برای غربیها افزودند: به گفته غربیها هدف اصلی تحریم ملت ایران عقبنشینی این ملت از مواضع هستهای است و چون این نظام و این مردم از دستاوردهای پرافتخار هستهای خود عقبنشینی نمیکنند بنابراین این تحریم در نهایت موجب شکسته شدن هیبت تهدیدهای غرب در چشم ملتهای منطقه و جهان میشود و عزت و قدرت ملت ایران را در افکار عمومی جهان بیشتر میکند، بنابراین تحریم از این جهت هم به نفع ماست.
این مقوله بسیار مورد تایید خود اقتصاد دانان غربی است و نگرانیها در مورد افزایش قیمت نفت را در پی داشته است. امری که همواره از طرف سیاستمداران غربی مورد بیتوجهی واقع شده و میشود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنینی جمله مکرر مقامات آمریکایی را مبنی بر اینکه همه گزینهها روی میز است، مورد اشاره قرار داده و افزودهاند که معنای این جمله تهدید به جنگ است اما همه میدانستند که این تهدید به ضرر امریکاست همچنانکه ایجادجنگ ده برابر بیشتر به ضرر امریکا خواهد بود.
ایشان سخن گفتن مقامات امریکایی را به زبان تهدید نشاندهنده عجز واشنگتن از مقابله منطقی و گفتمانی با جمهوری اسلامی دانسته و افزودهاند که آنها در میدان مقابله فکر و منطق دچار ضعف هستند و به همین علت از تشبث به زور و توسل به جنگ حرف میزنند و معنای این روش این است که امریکا جز زور هیچ منطقی ندارد و برای غلبه خواستهایش جز جنگ هیچ روشی را نمیشناسند.
رهبر انقلاب اسلامی در تشریح و اثبات ضرر تحریمها برای غربیها افزودند: به گفته غربیها هدف اصلی تحریم ملت ایران عقبنشینی این ملت از مواضع هستهای است و چون این نظام و این مردم از دستاوردهای پرافتخار هستهای خود عقبنشینی نمیکنند بنابراین این تحریم در نهایت موجب شکسته شدن هیبت تهدیدهای غرب در چشم ملتهای منطقه و جهان میشود و عزت و قدرت ملت ایران را در افکار عمومی جهان بیشتر میکند، بنابراین تحریم از این جهت هم به نفع ماست
کشوری که هنوز از دو جنگ افغانستالن و عراق نتوانسته جان سالم به در ببرد و درگیر مسایل مترتب با آن است، دیگر یارای جنگ جدیدی را ندارد. از سوی دیگر موقعیت ایران با عراق و افغانستان نیز متفاوت است و جنگ احتمالی تبعات بسیار زیادی برای آمریکا و بیش از حد تصورش خواهد داشت. حضرت آیتالله خامنهای در این زمینه توسل آمریکا به تهدید و زورگویی را موجب بیاعتباری مقامات این کشور در چشم ملتها و در افکار عمومی ملت امریکا دانسته و تأکید کردهاند که حکومتی که اعتبارش در چشم ملتش ساقط شود، امیدی به بقایش نیست و هیچ سرنوشتی جز فروپاشی و سقوط نخواهد داشت همینطور که فروپاشی رژیم شوروی نشاندهنده این واقعیت است. آمریکاییها بدانند و البته میدانند که جمهوری اسلامی در مقابل تهدید به جنگ و تهدید به تحریم نفتی، تهدیدهایی دارد که وقتی لازم باشد انشاءالله اعمال خواهد شد.
سقوط دیکتاتورهای منطقه و تحقق بیداری اسلامی عامل دیگر نیرنگ غرب برای سرکوب این موفقیتهاست که هوشیاری همهجانبه ملتهای انقلابی را نیاز دارد. رهبر انقلاب اسلامی نیز در این زمینه با اشاره به سرنگونی 4 طاغوت منطقه از دهه فجر سال گذشته تا کنون گفتهاند که در رویداد بسیار مهم دیگری مردم مصر و تونس در انتخابات به گروههای اسلامی رای دادند این مساله اثبات کرد همه تلاشهای تبلیغات سیاسی آمریکا و صهیونیستها برای ایجاد اسلامهراسی در ملتها و ایجاد وحشت در افکار عمومی مردم از حکومت اسلامی نقش برآب شده و ملتها طرفدار اسلامند.
هاتف پوررشیدی
بخش سیاست تبیان